Over Vasten

Intermittent Fasting (= afwisselend vasten) eet-vast-leef langer 5:2 Michael Mosley

Intermittent fasting (IF) is een eenvoudige, flexibele en duurzame manier om niet alleen vetverlies te garanderen, maar het brengt ook vele andere gezondheidsvoordelen met zich mee. Het gaat om dagen van 'normaal' eten afgewisseld met vastendagen. Er zijn veel manieren om IF te gebruiken. Van het verminderen van calorieën met ongeveer 75% tot ongeveer 500 calorieën voor vrouwen en 600 calorieën voor mannen tot het eten van één maaltijd met onbeperkte calorieën tot en met elke dag. (N.B. Hongergevoelens komen en gaan, meestal rond etenstijd. Je zult niet de hele dag honger hebben).

IF met een caloriebeperking is erg intensief. Maar twee of drie dagen per week vasten is voor de meeste mensen realistischer en 'uitvoerbaar'. IF is flexibel genoeg voor de meeste mensen omdat het kan worden gewerkt rond sociale engagementen, waardoor het een realistische, duurzame strategie wordt.

Proeven suggereren dat, in tegenstelling tot een typisch dieet, waarbij ruwweg 25% van het totale gewichtsverlies door spieren en 75% uit vet wordt veroorzaakt, bijna al het gewicht dat verloren gaat door periodiek vasten, dik lijkt te zijn. Ook is veel van het verloren vet het type dat verloren gaat uit de maag (visceraal vet). Maagvet houdt verband met een verhoogd risico op hartaandoeningen en diabetes. Medische experts hebben geconcludeerd dat een tailleomvang (ter hoogte van de navel) van minder dan de helft van uw lengte aan te raden is om het risico op hartaandoeningen en diabetes te verkleinen.

Kernovertuiging: beloningen komen voort uit het leven volgens de nobele deugd van consistentie, zelfdiscipline, moed, eerlijkheid, integriteit en ook als je je dagen kunt leiden op jouw voorwaarden.

Andere gezondheidsvoordelen van IF:

Wetenschappelijke tests in de VS hebben geconcludeerd dat periodiek vasten een indrukwekkende verlaging van de bloeddruk en het cholesterolgehalte teweegbrengt. Dit leidt tot een verminderd risico op een hartaanval of beroerte.

Het vermindert de productie van insuline door het lichaam, wat op zijn beurt het risico op diabetes verlaagt en het lichaam helpt vet te verbranden. Diabetes wordt in verband gebracht met een verhoogd risico op een hartaanval, beroerte, impotentie, blindheid en verlies van ledematen door een slechte bloedsomloop.

IF zorgt voor een vermindering van het groeihormoon IGF-1 (verschilt van groeihormoon GH), dat hoewel nodig in het vroege leven als je groeit, hoge niveaus op latere leeftijd lijken te leiden tot versnelde veroudering en kanker.

Door vasten schakelt het lichaam over naar een proces dat autofagie wordt genoemd, waarbij het lichaam begint met het afbreken en recyclen van oude cellen. Dit proces verkleint de kans dat cellen kanker worden.

Hoewel tests alleen op muizen zijn uitgevoerd en alleen kunnen worden uitgevoerd, lijkt vasten het ontstaan ​​van de ziekte van Alzheimer te voorkomen.

IF helpt ook om astma, eczeem en psoriasis te verminderen, helpt het lichaam te beschermen tegen ouderdomsziekten, waaronder beroerte en sommige vormen van kanker. IF laat het spijsverteringssysteem, de alvleesklier, de lever rusten en helpt het lichaam te beschermen tegen diabetes.

Kortom, IF waarbij de voedselconsumptie gedurende meer dan 16 uur wordt gestopt, versnelt het vetverlies, vooral het viscerale vet rond de maag.

Dr. Eric Berg, what happens when you fast

 

Maak je website met Websitemachine.nl