Wat is High Intensity Interval Training?

Kernovertuiging: als jouw overtuigingen en gedrag buiten de sportschool niet in overeenstemming zijn met jouw doelen in de sportschool, zul je jouw doelen niet bereiken!

Gezondheid is een 24/7 bezigheid.

High-Intensity Interval Training (HiiT) omvat een cluster van oefeningen met hoge intensiteit / inspanning die in een snel tot zeer snel tempo worden uitgevoerd, gevolgd door een rustperiode. Doorgaans duren deze cluster oefeningen voor beginners ongeveer 3 minuten. Zodra een betere conditie is bereikt, kan meer dan 10 minuten worden bereikt voordat een rustperiode begint.

Deze cluster oefeningen worden afgewisseld met periodes van actieve rust, waardoor de hartslag weer normaal kan worden. In eerste instantie worden veel van deze multifunctionele oefeningen uitgevoerd met alleen lichaamsgewicht als weerstand. Naarmate de kracht / conditie toeneemt, worden lichte gewichten opgenomen om de trainingsintensiteit te verhogen.

Voordelen van HiiT:
Naast de gezondheidsvoordelen is de belangrijkste factor de naleving van het trainingsprogramma.
Dat wil zeggen, volhouden en doorgaan met een oefenprogramma zodat de gewenste resultaten worden bereikt.
In mijn ervaring dragen drie belangrijke factoren ertoe bij waarom mensen voortijdig stoppen met regelmatig sporten, 1 gebrek aan tijd, 2 verveling en 3 een gebrek aan motivatie (begrijpen / focussen op je waarom).

HiiT heeft een grote variatie in oefeningen en bewegingen, waardoor de vervelingsfactor wordt verminderd.
HiiT heeft een korte duur meestal 30 minuten, waardoor de trainingstijd slechts 30 minuten per week bedraagt. Het probleem met de tijdsfactor verminderen.
Omdat resultaten snel ‘kunnen’ komen met HiiT (bij volledige naleving) en niets een persoon meer motiveert dan wanneer ze resultaten zien, is gebrek aan motivatie minder waarschijnlijk een factor.

Kernovertuiging: het leven is werkelijk zoveel beter met wat oefening erin.

EN: net als bij andere vormen van lichaamsbeweging, zal HiiT tot op zekere hoogte het verouderingsproces vertragen, botten versterken, de hersenfunctie verbeteren en het risico op sommige soorten kanker verminderen. Het stimuleert ook de stemming en verbetert het zelfbeeld door middel van body toning.

Kernovertuiging: parttime inzet leidt tot parttime resultaten!

HiiT en GEWICHTSVERLIES:
Waar HiiT echt tot zijn recht komt, is met GEWICHTSVERLIES. Studies tonen aan dat het mogelijk is om tweemaal zoveel gewicht te verliezen in de helft van de tijd in vergelijking met andere trainingsregimes. Dit komt grotendeels niet alleen door de hoge calorieverbranding tijdens het sporten, maar ook omdat uw lichaam tot 24 uur na het voltooien van de training in een verhoogd tempo vet verbrandt.

Kernovertuiging: we negeren over het algemeen het belang van één dag. Kleine dagelijkse verbeteringen die consequent worden uitgevoerd in de loop van de tijd, zullen verbluffende resultaten opleveren. Wat we vandaag doen, is onze toekomst creëren!

Maak je website met Websitemachine.nl